İsrail, Yemen’e Saldırdı: Hudeyde Limanı ve Elektrik Santrali Vuruldu!

İsrail, Yemen'in Hudeyde kentine hava saldırısı düzenledi. Reuters, saldırının Hudeyde Limanı'na yönelik olduğunu ve elektrik santralinin hedef alındığını bildirdi. İsrail, saldırının Husilerin son dönemde İsrail’i hedef alan eylemlerine karşılık olarak gerçekleştirildiğini doğruladı.

İsrail, Yemen'in Hudeyde kentine yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırının hemen ardından kentin üzerinden yükselen dumanlar görüntülendi ve olay büyük yankı uyandırdı. Reuters, saldırının Hudeyde Limanı'na yönelik olduğunu duyururken, İsrail ordusu saldırıyı doğruladı.

İsrail basınına göre, hedef alınan noktalar arasında Hudeyde’deki elektrik santrali de bulunuyor. Saldırının, Husilerin İsrail’e yönelik son dönemde gerçekleştirdikleri saldırılara karşılık olarak yapıldığı bildirildi. İsrail, aynı zamanda Lübnan’a yönelik operasyonlarını sürdürürken Yemen'deki bu kritik saldırı ile bölgedeki gerilimi daha da artırmış durumda.

İsrail’in bu hamlesi, Orta Doğu’daki mevcut çatışmaların giderek karmaşıklaştığını gösteriyor. Özellikle Husilerin son dönemlerde İsrail'e yönelik tehditleri, bölgedeki çatışmaların yeni cepheler açılmasına neden oluyor. Hudeyde Limanı gibi stratejik noktaların hedef alınması, Yemen’deki insani durumu daha da zorlaştırabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.