İsrail'de Esirlerin Serbest Bırakılması Talebiyle Sokaklarda Binlerce Kişi Toplandı

Tel Aviv, Hayfa ve diğer şehirlerde büyük gösteriler yapılıyor. İsrailliler, hükümetin istifasını ve Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını talep ediyor. Kaplan Caddesi'nde büyük bir kalabalık toplandı, polis müdahalede bulundu. Netanyahu'nun evinin çevresinde de protestolar düzenlendi.

İsrail genelinde büyük çaplı protestolar sürüyor; Tel Aviv, Hayfa ve diğer şehirlerde yüzlerce kişi hükümetin istifasını ve Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılmasını talep ediyor. Kaplan Caddesi'nde büyük bir kalabalık toplandı, polis müdahale etti. Netanyahu'nun evinin önünde de gösteriler yapıldı, hükümet karşıtı sloganlar atıldı.

Tel Aviv, Hayfa, Beerşeba, Batı Kudüs ve Kayserya gibi şehirlerde geniş çaplı gösteriler düzenleniyor. Göstericiler, İsrail hükümetinin istifasını ve Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılmasını talep ediyor. Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi, hükümet karşıtı gösterilerin merkezi haline gelmiş durumda ve polis, bu bölgeyi demir bariyerlerle kapatmış.

Eski Başbakan Yair Lapid, Netanyahu'nun ABD Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşmayı eleştirdi ve esir takası anlaşmasının gecikmesini kınadı. Ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin aileleri de Savunma Bakanlığı önünde protesto düzenledi.

Gösterilerde, Netanyahu'yu eleştiren pankartlar ve afişler taşıyan, İsrailli esirlerin hemen evlerine dönmesini isteyen göstericiler var. Kaplan Caddesi'nden Menachem Begin Caddesi'ne kadar yürüyüşler düzenlenmiş ve polis, göstericilere müdahale etmiş.

Netanyahu'nun evinin çevresinde de gösteriler yapıldı ve Hayfa'dan Kayserya'ya kadar geniş bir alanı kapsayan protestolar düzenlendi. Göstericiler, hükümetin istifasını ve erken seçim talebinde bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.