İsrail'de 'hoparlörle ezan yasağı' yasalaşıyor

İsrail parlamentosu, yüksek sesle ezan okunmasının yasaklanmasını onayladı.Yasa tasarısı, esas olarak gürültü kirliliğini azaltmayı hedeflese de, yasaya karşı çıkanlar bunun özel olarak Müslümanları hedeflediğini savunuyor.Yasa...

İsrail parlamentosu, yüksek sesle ezan okunmasının yasaklanmasını onayladı.

Yasa tasarısı, esas olarak gürültü kirliliğini azaltmayı hedeflese de, yasaya karşı çıkanlar bunun özel olarak Müslümanları hedeflediğini savunuyor.

Yasa tasarısında yer alan, "din hürriyeti, yaşam kalitesine zarar veremez ya da dini ve milliyetçi mesajlar ve hatta bazen kışkırtıcı sözler içeremez" ifadesinin, doğrudan Müslümanların ibadetini hedeflediği iddia ediliyor.

İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinin grubu Arap Listesi'nden Ayman Odeh de, yasanın Müslümanların ibadet özgürlüğünü hedef aldığını belirtti.

İsrail parlamentosunda yasayı destekleyenler ise, Avrupa ülkelerinde, Kahire'de ve hatta Suudi Arabistan'ın bazı kentlerinde yüksek sesle ezan okunmasına karşı düzenlemeler bulunduğunu savunuyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yasa tasarısını, "Devlet her vatandaşının ibadet özgürlüğünü korumak zorunda olduğu gibi, her vatandaşını gürültü kirliliğinden de korumak zorunda" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: soL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var