İsrail'de Netanyahu Hükümetine Karşı Büyük Protesto: Erken Seçim Çağrısı Yükseliyor

İsrail'de binlerce kişi, Netanyahu hükümetine karşı Kudüs'teki parlamento önünde erken seçim çağrısı yaptı. Protestocular, siyasi değişim talep ederek "yıkanlar düzeltemez" mesajı verdi.

İsrail'de son dönemde artan gerilimler ve çatışmalar, Netanyahu hükümetine karşı kitlesel protestolara yol açtı. Binlerce İsrailli, Kudüs'teki parlamento önünde toplanarak erken seçim talep etti ve siyasi değişim çağrısında bulundu. Netanyahu'ya yönelik artan öfke, ülkedeki siyasi atmosferi belirsizleştiriyor.

Binlerce İsrailli, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların başlamasından bu yana en önemli protestolardan birine katılarak Netanyahu hükümetine karşı seslerini yükseltti. Kudüs'teki İsrail Parlamentosu önünde toplanan kalabalık, erken seçim talebiyle sokakları doldurdu. Bu protesto, Tel Aviv'deki hükümet karşıtı gösterilerin hemen ardından gerçekleşti. Başbakan Netanyahu, siyasi geleceğini İsrail halkının çıkarlarının önüne koyduğuna inanan İsraillilerin artan öfkesiyle karşı karşıya kaldı. Kudüs'teki protestonun dört gün sürmesi beklenirken, bazı göstericiler Parlamento çevresindeki çadırlarda kalma planları yaptı. Protestocular, Netanyahu'nun derhal görevden alınmasını talep eden pankartlar taşırken, seçim çağrısı yapan posterlerle de "yıkanlar düzeltemez" mesajını iletti. Bu protestolar, İsrail siyasi sahnesinde önemli bir hareketlenme ve belirsizlik yaratarak dikkatleri üzerine çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması