İsrail’de on binlerce kişiden hükümet istifa ve erken seçim çağrısı!

İsrail'in işgal altındaki Kudüs şehrinde, on binlerce kişi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini protesto etmek, istifa istemek ve erken seçim talep etmek amacıyla bir araya geldi. İşte haberin detayları...

İsrail işgali altındaki Kudüs'te on binlerce kişi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini protesto ederek, erken seçim çağrısında bulundu.

İsrail'de on binlerce kişi yeniden sokağa çıktı. İsrail işgali altındaki Kudüs'te toplanan göstericiler, İsrail parlamentosu (Knesset) binasının önünde bir araya gelerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini protesto etti ve erken seçim talebinde bulundu. Ellerinde İsrail bayrağı taşıyan göstericiler, sık sık "Şimdi seçim!" sloganı attı. Zorunlu askerlik hizmetinin tüm halka eşit şekilde uygulanmasını isteyen göstericiler, ultra-Ortodoks Yahudi ilahiyat öğrencilerinin zorunlu askerlik hizmetinden muaf tutulmasına da tepki gösterdi.

İsrail basını, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana düzenlenen en büyük protesto olduğunu belirtti.

Protestoya katılan 74 yaşındaki Nurit Robinson, "Bu hükümet tam anlamıyla bir başarısızlık. Bizi uçuruma sürükleyecekler" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı