İsrail'de Protestolar Patlak Verdi: Netanyahu'nun İstifası İsteniyor

İsrail, Gazze Şeridi'nden altı rehinenin cesedinin çıkarılmasının ardından büyük protestolarla karşılaştı. Yüz binlerce kişi, Başbakan Netanyahu'nun istifasını talep etti. Yetkililer, Netanyahu'nun gösterilerin büyümesi ve Savunma Bakanı Gallant'ın durumu konusunda kaygı duyduğunu belirtiyor.

İsrail, dün Gazze Şeridi'nden altı rehinenin cesedinin çıkarıldığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından, yüz binlerce gösterici Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs sokaklarını doldurarak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifasını talep etti.

Haaretz'e konuşan İsrailli yetkililer, Netanyahu'nun bu protestolardan endişe duyduğunu belirtti. Yetkililer, başbakanın gösterilerin büyüme potansiyeli konusunda kaygı taşıdığını ifade etti.

 

"GALLANT GECESİNİN TEKRARINDAN KORKUYOR"

 

Başbakan’a yakın bir kaynak, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın geçen yıl kabineden kovulmasının ardından yaşanan büyük gösterileri hatırlatarak, "Gallant gecesinin tekrarı, Netanyahu için bir tehdit oluşturuyor. Böyle bir durumda, normaldeki gibi devam etmesi mümkün olmayacak" dedi.

Netanyahu’nun partisi Likud'un önde gelen bakanlarından biri de, "Bu durumu itiraf etmek zor, ancak sokaklar sakin kalmadığı sürece Netanyahu ateşkes için harekete geçmeyecek. Şu anda rehinelerin ailelerinden çok, Ben-Gvir ve Smotrich'ten korkuyor" şeklinde konuştu.

 

BİR SONRAKİ ADIM NE OLACAK?

 

Diplomatik kaynaklar, Netanyahu'nun kararlarını önümüzdeki günlerde yapılacak protestoların şiddetine göre şekillendireceğini öngörüyor. Partiden bir yetkili, başbakanın eşi Sara Netanyahu’nun, evleri ve Başbakanlık binası önündeki eylemlerden endişe duyduğunu da vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.