İsrail'de siber istihbarat komutanı 7 Ekim'deki "başarısızlığı" nedeniyle istifa etti

İsrail ordusu, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarını önleyemediği için 8200 Numaralı Birimin komutanı Yossi Sariel'in istifa ettiğini duyurdu. Sariel, bu istifanın, istihbarat başarısızlıkları ve artan sorumluluk baskıları ile bağlantılı olduğunu belirtti.

İsrail ordusu, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarını önleyemediği ve ülkesini uyaramadığı gerekçesiyle üst düzey bir askeri istihbarat yetkilisinin istifa ettiğini açıkladı. 8200 Numaralı Birimin komutanı Yossi Sariel, saldırıların ardından istifa eden ikinci üst düzey yetkili oldu. Sariel, nisan ayında istifa eden askeri istihbarat şefi Tümgeneral Aharon Haliva'nın ardından bu görevden ayrılan isim olarak dikkat çekiyor. 

Sariel, istifa mektubunda, 7 Ekim sabahı kendisinden beklenen görevleri yerine getiremediğini ve bu durumun hem komutanlar hem de vatandaşlar açısından hayal kırıklığına yol açtığını ifade etti. 

Bu istifalar, ülke liderlerine karşı artan sorumluluk baskısını ve güvenlik ile istihbarat başarısızlıkları nedeniyle yapılan eleştirileri yansıtıyor. İsrail ordusu, Hamas’ın gerçekleştirdiği saldırının ardından yaşanan istihbarat başarısızlıklarını detaylı bir şekilde araştırıyor. Ancak, bu başarısızlıkların sorumlu tutulacağı kapsamlı bir devlet soruşturmasının ne zaman başlayacağı konusunda görüş ayrılıkları bulunuyor. İsrail muhalefeti, devlet soruşturmasının hemen başlatılması gerektiğini savunurken, Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze'deki savaş sona erene kadar geniş kapsamlı bir soruşturmanın ertelenmesi gerektiğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.