İsrail’de Su Parkında Beyin Yiyen Amip Vakası

İsrail'in kuzeyindeki su parkında beyin yiyen amip tespit edildi. 25 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti, 10 yaşındaki çocuğun durumu kritik. Sağlık Bakanlığı parkı kapattı ve ziyaretçileri sağlık kontrolleri için uyardı.

İsrail'in kuzeyindeki bir su parkında, "Naegleria fowleri" adlı beyin yiyen amip nedeniyle ciddi bir vaka yaşandı. 25 yaşındaki bir adam hayatını kaybederken, 10 yaşındaki çocuğun durumu kritik durumda. Sağlık Bakanlığı, parkı kapatıp, son iki haftada parkı ziyaret edenleri sağlık kontrolleri için uyarıda bulundu. Şu ana kadar 100'den fazla kişi hastaneye başvurdu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail'in kuzeyindeki bir su parkında yüzen iki kişide beyin yiyen amip tespit edildi. 25 yaşındaki bir adam hayatını kaybederken, 10 yaşındaki çocuğun durumu kritik ve tedavisi hastanede devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı, söz konusu su parkının kapatılması talimatını verdi ve son iki hafta içinde bu parkı ziyaret eden kişilerin ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri varsa sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini istedi. Bu çağrının ardından 100'den fazla kişi hastaneye başvurdu.

"Naegleria fowleri" adı verilen bu amip, burundan geçerek beyne ulaşıyor. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma olasılığının oldukça düşük olduğunu belirtiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.