İsrail'den ABD'ye Hizbullah resti: "Diplomatik yollar yetersiz kalırsa..."

İsrailli yetkililer diplomasi çabalarının başarısız olması halinde, Hizbullah'a karşı askeri harekat seçeneğini değerlendirebileceklerini ABD'ye ilettikleri bildiriliyor.

İsrail yetkilileri, bölgeden tahliye edilen İsraillilerin evlerine dönebilmesi için kuzey sınırında güvenliğin yeniden tesis edilmesinin önemine vurgu yaptı. Ancak, bu sağlanamazsa İsraillilerin geri dönmeyi reddedeceği belirtildi.

DİPLOMASİ KANALIYLA ÇÖZÜM BULUNAMAZSA ASKERİ HAREKAT GÜNDEMDE

İsrailli yetkililerin, diplomatik çabaların başarısız olması halinde Hizbullah'a yönelik askeri harekat seçeneğine başvurmakta kararlı oldukları, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein'a ilettikleri iddia edildi. Hochstein, bölgedeki gerginliği azaltmak için Tel Aviv'e gitmiş, ancak Hamas'ın üst düzey yetkilisi Salih el-Aruri'nin öldürülmesi sonrasında Hizbullah ile gerilim artmıştı.

GERGİNLİKTE SON DURUM VE ÖNCEKİ AÇIKLAMALAR

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden sınır çatışmalarında, yaşanan çatışmalarda birçok kayıp yaşandı. İsrail yönetimi, Lübnan sınırındaki gerilimin diplomasi yoluyla çözülememesi durumunda yeni adımlar atabileceğini açıklamıştı.

KONTROLLÜ ÇATIŞMALARIN TOPYEKUN SAVAŞA DÖNÜŞME RİSKİ

2 Ocak'ta Beyrut'ta gerçekleşen olay, Hizbullah'ın İsrail ile süregelen kontrollü çatışmaların topyekun bir savaşa dönüşebileceği endişelerine yol açtı. İsrail'ın "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesindeki Hamas ofisini hava saldırısıyla hedef alarak Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin öldürülmesi, bölgedeki tansiyonu daha da artırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Güney Kore, Kuzey Kore Tehditlerine Karşı Sarı Deniz'de Savunma Tatbikatı Gerçekleştirdi
Gazze'deki Görüşmelerden Sonuç Çıkmadı: Hamas ve İsrail Arasındaki Çatışma Sürüyor
Putin'den Sert Uyarı: Zafer Günü Töreninde Batılıları Tarihi Çarpıtmakla Suçladı
Apple'ın iPad Reklamı Sanatı Ezdi: Tepkiler Üzerine Özür Diledi
Rio Grande do Sul'da Artan Seller Felaketi: Ölü Sayısı ve Kayıplar Artıyor