İsrail'den açıklama: “İran’a bizim seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz”

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hagari, "İsrail'in yaklaşık 200 füze saldırısına, siyasi otoritemiz doğrultusunda belirlediğimiz yöntem ve zamanla karşılık vereceğiz" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hagari, "İsrail, yaklaşık 200 füze saldırısına, siyasi otoritemiz doğrultusunda belirlediğimiz yöntem ve zamanla karşılık verecek" şeklinde konuştu.

İran’ın gerçekleştirdiği Gerçek Vaat 2 operasyonunun ardından gelen bu açıklamada, Salı günü Nevatim ve Tel Nof hava üslerine çok sayıda İran balistik füzesi fırlatıldığı belirtildi. Hagari, "Savunma kabiliyetlerimiz ve halkın sorumlu davranışı sonucunda herhangi bir yaralanma olmadı" dedi. Ayrıca, İsrail’in merkezindeki sivil yerleşim bölgelerinde bazı hasarların meydana geldiğini aktardı. Hava üslerine fırlatılan füzelerin uçaklara isabet etmediğini ve Hava Kuvvetleri'nin yeterliliğine zarar vermediğini vurguladı. 

Hagari, saldırının hemen ardından Hava Kuvvetleri uçaklarının Orta Doğu'da karşı saldırılara geçtiğini ve şu anda bile saldırmaya devam ettiğini ifade etti. İran'a yönelik misilleme yapılacağını da kaydeden Hagari, "İsrail'in 200 kadar füze saldırısına, siyasi kademeye uygun olarak bizim seçtiğimiz yöntemle ve bizim seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz" şeklinde ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.