İsrail'den açıklama: Savaş hazırlıklarını arttırıyoruz

İsrail ordusu, Lübnan'a karşı kuzey cephesinde tabur düzeyinde kent muharebesi ve gerçek mühimmatla savaş eğitimi hazırlıklarını artırdığını duyurdu. Kuzey Bölge Komutanlığı tarafından geçen hafta gerçekleştirilen savaş hazırlıklarında yoğun eğitimler verildi.

İsrail ordusu, Lübnan'a karşı kuzey cephesinde tabur düzeyinde kent muharebesi ve gerçek mühimmatla savaş eğitimi hazırlıklarını artırdığını duyurdu. Kuzey Bölge Komutanlığı tarafından geçen hafta gerçekleştirilen savaş hazırlıklarında, müfrezelerden başlayarak piyade, istihkam birlikleri, tankçı ve topçuların katılımıyla taburlar düzeyindeki birliklere yoğun eğitimler verildi.

NETANYAHU VE GALLANT'IN AÇIKLAMALARI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant, kuzey sınırı ötesindeki Lübnan'daki Hizbullah güçlerine karşı savaş açılması yönünde daha önceki açıklamalara ek olarak birçok kez savaş sinyali vermişti. Siyasi liderlerin bu tür açıklamaları, bölgedeki gerginliği artırarak uluslararası ilişkileri etkileyebilir.

30 LÜBNANLI SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda, sınır bölgesinde yaşayan 30 Lübnanlı sivil ve 171 Hizbullah mensubu hayatını kaybetti. Aynı dönemde, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri de çatışmalarda yaşamını yitirdi. Bölgedeki tansiyonun yükselmesi, uluslararası toplumun bu çatışmaya müdahalesini gündeme getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'ın avukatları, "sus payı" davasıyla ilgili savunmalarını bitirdi
Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
Gazze'ye yardım için alternatif rotalar belirleniyor
Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek