İsrail’den Beyrut’a Saldırı! Tahliye Emri Verildi: Çok Sayıda Can Kaybı Var!

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Beyrut’un kuzeyi ve güneyine düzenlediği iki saldırıda en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyinde 23 köyde yaşayanlara Awali Nehri'nin kuzeyine tahliye emri verdi...

İsrail güçleri, Lübnan’daki yoğun bombardımanlarını sürdürüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, başkent Beyrut’un güneyi ve kuzeyinde gerçekleştirilen saldırılarda sivil kayıplar yaşandı.

BEYRUT'UN KUZEYINDE VE GÜNEYINDE SALDIRILAR: 9 ÖLÜ

Beyrut’un kuzeyinde, Hristiyan nüfusun yoğun olduğu dağlık bölgedeki Maaysrah köyüne yönelik saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Güneyde ise Chouf bölgesindeki Barja köyüne düzenlenen saldırıda 4 kişi yaşamını yitirirken, 14 kişi de yaralandı.

İSRAIL'DEN TAHLIYE EMRI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyinde yer alan 23 köydeki sivil halka tahliye emri verdi. Bölge halkının Awali Nehri'nin kuzeyine taşınması gerektiği belirtilirken, Hizbullah’ın bu bölgeleri silah depolamak ve İsrail’e saldırılar düzenlemek için kullandığı öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.