İsrail’den BMGK’ye ‘acil toplantı’ çağrısı geldi

İsrail, İran’ın başlattığı hava saldırısı üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) acil toplantı çağrısı yaptı. Bu saldırıların dünya barışına yönelik açık bir tehdit oluşturduğunu dile getirerek BMGK'nin İran'a karşı tüm araçları kullanarak harekete geçmesi gerektiğini savundu.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarıyla ilgili olarak toplanması için acil çağrıda bulunduğunu belirtti. Erdan, İran'ın saldırılarını ciddi bir tehdit olarak nitelendirerek BMGK'nin İran'ı terör örgütü olarak kabul etmesi ve saldırıları kesin bir şekilde kınaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu saldırıların dünya barışına yönelik açık bir tehdit oluşturduğunu dile getirerek BMGK'nin İran'a karşı tüm araçları kullanarak harekete geçmesi gerektiğini savundu.


ACİL KONSEY ÇAĞRISI YAPILDI

Erdan, resmi hesabından yaptığı açıklamada, BMGK Dönem Başkanı'na bir mektup göndererek Konsey'in acil olarak toplanmasını talep ettiğini bildirdi. Erdan, açıklamasında, "Konseyin acilen toplanmasını ve İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kesin bir dille kınamasını, ayrıca İran Devrim Muhafızları Ordusunu bir terör örgütü olarak tanımasını talep ettim." ifadelerini kullandı.

İran'ın saldırılarının "dünya barışına açık bir tehdit" olduğunu vurgulayan Erdan, BMGK'nin İran'a karşı tüm mevcut araçları kullanarak harekete geçmesi gerektiğini savundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı