İsrail’den flaş maske kararı

İsrail, nüfusun çoğunluğunun aşılanması ve koronavirüs vakalarının düşmesiyle ülke genelinde maske kullanımını dış mekan için kaldırdı.

Koronavirüs aşılamasında 9,3 milyon nüfusun yüzde 54’üne Pfizer ve BioNTech aşılarını uygulayan İsrail, açık havada maske kullanımını kaldırdı. Tüm kademelerde eğitime geri döndüğünü açıklayan İsrailli yetkililer okullarda sınıfların havalandırılması, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çekti.İsrail Sağlık Bakanlığı, yasağın kamu binalarında ve kapalı alanlarda hala geçerliği olduğu uyarısını yaparak vatandaşların maskelerini yanında bulundurması çağrısı yaptı.

SON 24 SAATTE 44 VAKA

Dünya Sağlık Örgütü konuyla ilişkin bir açıklama yapmadı.İsrail’de Ocak ayında başlayan aşılama uygulamasıyla bugüne kadar nüfusun yaklaşık yüzde 62’si aşılandı. Şubat ayından bu yana koronavirüs vaka ve ölümlerinde düşüş gözlemlenirken, ülkede son 24 saatte 44 kişide koronavirüs tespit edildi, 3 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti.Ülkede salgının başından beri 836 bin 926 kişide koronavirüs tespit edildi, 6 bin 334 kişi hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü