İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırıları: 10 kişi öldü

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında, aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah ile süren çatışmalar şiddetlenirken, saldırılarda toplamda 2 bin 141 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail'in Lübnan'ın güneyine gerçekleştirdiği iki hava saldırısında, aralarında 5 sağlık görevlisinin de bulunduğu toplam 10 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Sur ilçesine bağlı Derdeğıye beldesinde bir sivil savunma merkezini hedef aldığı ve burada 5 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı ise aynı bölgedeki Verdaniye kasabasına düzenlenen başka bir hava saldırısında 5 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışmalarını sürdüren İsrail, özellikle Lübnan’ın güney kentlerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu süreçte 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 141 kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldüğü iddia edilirken, Hizbullah İsrail'e yönelik roket ve füze saldırılarına devam ediyor. İsrail’in yoğun hava bombardımanı, ülke içinde büyük bir göç dalgasına neden oldu; yüz binlerce kişi güneyden başkent Beyrut'a ve kuzeye, on binlercesi ise Suriye’ye göç etmek zorunda kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.