İsrail'den Türkiye'deki vatandaşlarına: Terk edin

Büronun açıklamasında İsrail vatandaşlarına Türkiye’ye gitmekten kaçınmaları uyarısında bulunuldu. Türkiye’deki İsraillilere de ''mümkün olan en kısa zamanda’ Türkiye’yi terk etmeleri tavsiye edildi. İsrail’in uyarısı,...

Büronun açıklamasında İsrail vatandaşlarına Türkiye’ye gitmekten kaçınmaları uyarısında bulunuldu. Türkiye’deki İsraillilere de ''mümkün olan en kısa zamanda’ Türkiye’yi terk etmeleri tavsiye edildi. İsrail’in uyarısı, IŞİD veya benzer bir örgütün Türkiye’deki turistik yerleri hedef alabileceği anlamına geliyor.

Saldırının ardından İsrail, Türkiye seyahati yapmak isteyen vatandaşlarına 3. seviyede uyarıda bulunmuştu. Bugünkü açıklamayla, tehdit seviyesi 2’ye yükseltildi. Alarm birinci seviye çıkartılırsa, İsrail vatandaşlarına ülkeyi 'hemen terk etme' çağrısında bulunuyor.

19 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 3 İsrail vatandaşıyla birlikte bir İranlı ölmüştü. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, canlı bomba olduğu belirlenen 24 yaşındaki Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk'ün IŞİD ile bağlantılı olduğunu söylemişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü cumartesi günü, "Paskalya" kutlamalarında IŞİD'in provokatif amaçlarla farklı dinlere mensup vatandaşlara yönelik çeşitli tarzlarda eylemler düzenleyebileceğiuyarısı yapmıştı. Kilise, Sinagog, Caferi ibadethaneleri ve Cemevlerinin kontrol edilmesi istenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!