İsrail'e bir saldırı da Hizbullah'tan geldi: 'Demir Kubbe sistemini hedef aldık'

İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'ne yönelik hava saldırıları gerçekleştirirken, Hizbullah da İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemini insansız hava aracı (İHA) ile hedef aldı.

İran, İsrail'in Suriye'deki büyükelçilik saldırısına karşılık olarak İHA'larla İsrail'e saldırmaya başladığını duyurdu. Bu gelişmelerin yaşandığı bölgede gerilim artarken, İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İSRAİL LÜBNAN'DA HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDU

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki Teyr Harfa, Alma eş-Şaab ve Yarin bölgelerine hava saldırısı düzenledi. Bu bölgelerdeki Hizbullah'a ait hedeflerin vurulduğu ifade edildi.

Ayrıca, İsrail ordusu Lübnan'dan İsrail'e doğru Kfar Blum ve Hanita yerleşim birimlerine yönelik insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu saldırıya karşılık olarak ise İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın Garayeb, Vardiye ve Hilat el Dabba bölgelerindeki Hizbullah hedeflerine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Diğer taraftan, Hizbullah Hareketi İsrail'in Tel Nehmeh'de yeni konuşlandırılan "Demir Kubbe" savunma sistemine kamikaze İHA'larla saldırdığını açıkladı. Kamikaze İHA'ların platformu başarıyla hedef aldığı belirtilirken, aynı açıklamada, "İşgal altındaki Golan'daki Keila kışlasında konuşlu hava ve füze savunma karargahını onlarca Katyuşa roketiyle bombaladık" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çinli Sosyal Medya Devleri, Kişisel Zenginlik ve Finansal Gösterişe Savaş Açıyor
Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım