İsrail'e destek Biden'a kaybettirdi! Son durum ne?

ABD Başkanı Joe Biden'in, İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarına verdiği destekten dolayı eksiye düştü! Joe Biden, ülke genelinde yapılan ön seçimlerde yarım milyondan fazla oy kaybettiği açıklandı. Son durum!

New Jersey, Montana, Güney Dakota, New Mexico ve Washington eyaletlerinde 4 Haziran'da yapılan son ulusal ön seçimlerde İsrail'e verilen oy desteğinin Biden'ın kaybına neden olduğu ortaya çıktı.

The Hill dergisinin haberine göre, Biden'a karşı İsrail'i desteklemek için yapılan seçimin ardından Demokrat Parti seçmenleri arasındaki "kararsız" seçmen sayısı ülkenin son dört eyaletinde 500 bini aştı.

New Mexico ön seçimlerinde Biden'a karşı "kararsız" oyu verenlerin oranı yüzde 10, New Jersey'de yüzde 9'a yükseldi.

NE OLDU?

Michigan'da 5 Mart'ta yapılan ön seçimlerde çoğunluğu Arap kökenli 101.000 seçmen ve Minnesota'da 45.000 Demokrat Parti seçmeni Biden'a oy verdi.

ABD başkanlık seçimlerinde bir eyalette birinci olan aday, rakiplerinin oylarına bakılmaksızın o eyaletin tüm temsilcilerini kazanıyor. Müslüman seçmenlerin sayısı az olsa da, özellikle oyların birbirine karşı olduğu "salıncak devletler" olarak bilinen bölgelerde, seçim sonuçlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayabilirler..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.