İsrail'e İHA saldırısı: Netanyahu'nun evi hedef alındı

Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen bir kamikaze İHA, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evini hedef aldı. Saldırı sonrasında Netanyahu'nun evde olmadığı ve yaralanmadığı açıklandı.

Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir kamikaze insansız hava aracı (İHA), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evini hedef aldı. İsrail hükümeti, konuya dair İsrailli basın organlarına yayın yasağı getirdi.

Hizbullah güçleri, Kayserya bölgesine İHA'larla saldırı düzenledi. Saldırının hedefinin Netanyahu'nun özel mülkü olduğu doğrulandı. Netanyahu'nun hükümet ofisi, Kayserya'daki evinin vurulduğunu onaylarken, Netanyahu'nun o esnada evde bulunmadığını bildirdi. Ayrıca, Netanyahu'nun yaralandığı yönündeki iddialar da yalanlandı.

Saldırı sırasında herhangi bir alarm sesi duyulmadığı belirtildi ve Netanyahu'nun akıbeti henüz bilinmiyor. Hükümet ofisi, bu konuda açıklama yapmaktan kaçındı.

İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail hava sahasına üç İHA'nın girdiğini ve bunlardan ikisinin imha edildiğini duyurdu. Bir İHA'nın Kayserya'daki bir yapıya isabet ettiği, ancak bu olayda yaralanma yaşanmadığı ifade edildi. İsrail hükümeti, konuyla ilgili basında yer alan haberlere de yayın yasağı getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.