İsrail'in Gazze Operasyonunda 3 İsrailli Rehine Hayatını Kaybetti

İsrail, Gazze'de gerçekleştirilen operasyonda, üç İsrailli rehinenin yanlışlıkla düşman sanılarak vurulması sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Son Dakika... İsrail ordusu sözcüsü Hagari'nin açıklamasına göre, Gazze'de meydana gelen trajik bir olayda, "dost ateşi" sonucu üç rehine yaşamını yitirdi. İsrail ordusu, bu acı olayla ilgili tam sorumluluk üstlenirken, yaşananlar üzerine detaylı bir soruşturma başlatıldı.

İsrail ordusu, bugün gerçekleşen olayda, askerlerinin yanlışlıkla üç İsrailli rehineyi düşman askeri sanarak vurduğunu açıkladı. Hagari, bu hüzünlü durum nedeniyle ordunun tam sorumluluk aldığını ifade ederken, olayın ayrıntılarını anlamak için bir soruşturma başlatıldığını belirtti.

Şejaiya'daki çatışma sırasında İsrail ordusu, üç İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımlayarak askerlere ateş açılmasına neden oldu ve maalesef rehineler hayatını kaybetti. Ordu, bu trajik olaydan dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

İSRAİL'DEN ESİRLERİN KURTARILMASINDA BAŞARISIZ OLDUK İTİRAFI

Ayrıca, İsrail ordusu geçen hafta cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze'den kurtarılması için gerçekleştirilen operasyonun başarısız olduğunu doğrulayarak, bu sırada 2 askerin ağır yaralandığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran Yetkilisi: İsrail'in Nükleer Tehdidi Stratejimizi Değiştirebilir!
Ukrayna'nın Belgorod Saldırısı: 12 Ölü, Rusya'dan Sert Tepki!
Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı
İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti