İsrail'in Gazze'nin merkezine düzenlediği saldırılarda 44 ölü

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin orta kesimlerine düzenlediği hava saldırılarında 44 kişi yaşamını kaybederken, 80 Filistinli de yaralandı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail'in Gazze'nin merkezinde düzenlediği 9 ayrı saldırıda 44 kişinin şehit olduğunu ve 80 kişinin yaralandığını" açıkladı. Sevabite, saldırıların Nuseyrat Mülteci Kampı ile Deyr el-Belah ve Ez-Zevayide bölgelerini hedef aldığını belirterek, "Soykırım savaşının başlangıcından bu yana Filistin halkına karşı yürütülen katliamlarda İsrail'in yanı sıra ABD ve uluslararası toplumun da sorumlu olduğunu" ifade etti. Sevabite, Filistinli sivillerin, çocukların ve kadınların yaşamının kurtarılması için savaşın acilen durdurulması çağrısında bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam etmekte olup, saldırılarda en az 12 bin 660'sı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 28 bin 858 Filistinli hayatını kaybetmiş, 68 bin 677 kişi ise yaralanmıştır. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı tahrip edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

IDF, Refah'ta Genişletilmiş İnsani Bölge İçin Tahliye Emri Verdi
Hizbullah'ın İsrail Askeri Bölgesine Saldırısı: Gerilim Yükseliyor
Kate Hudson, Howard Stern'in Programında Ruhani Deneyimlerini Paylaştı
Rusya, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a girdi ve kontrolü altı bölgede sağladı
Avustralya, BM'de Filistin Devletini Tanıyan Tasarıyı Destekledi: Barış İçin Yeni Bir Adım