İsrail'in Gazze'ye Saldırıları: 224 Günde 35 Binden Fazla Can Kaybı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 224 gündür süren saldırılarında son 24 saatte 4 katliam yapıldığını ve 31 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Toplam ölü sayısı 35 bin 303'e, yaralı sayısı 79 bin 261'e ulaştı. Sağlık ekipleri cenazelere ulaşmakta zorluk yaşıyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 224 gündür süren saldırılarına ilişkin son durumu paylaştı. Açıklamaya göre, İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 katliam gerçekleşti ve 31 Filistinli hayatını kaybetti, 56 Filistinli ise yaralandı. 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda toplam can kaybı 35 bin 303'e, yaralı sayısı ise 79 bin 261'e ulaştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 224 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail güçlerinin son 24 saat içinde Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 katliam gerçekleştirdiğini belirtti. Bu saldırılarda 31 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 56 Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 35 bin 303'e, yaralı sayısının ise 79 bin 261'e ulaştığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, hâlâ yıkıntı altında ve yol kenarlarında ölülerin olduğu, ancak İsrail ordusunun engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı da vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.