İsrail'in Gazze'ye Saldırısında Hamile Kadın Öldü, Bebeği Kurtarıldı

İsrail ordusunun Gazze'nin Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda dokuz aylık hamile kadın hayatını kaybetti; bebeği sağ olarak kurtarıldı. Diğer bir saldırıda, Ajur ailesinin tek hayatta kalan üyesi üç aylık bebek Esma oldu. Ölü sayısı 39 bine yaklaştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda dokuz aylık hamile bir kadın hayatını kaybetti; bebeği sezaryenle sağ olarak kurtarıldı. Bir diğer saldırıda, Ajur ailesinin tek hayatta kalan üyesi üç aylık bebek Esma oldu. 7 Ekim'den bu yana süren bombardımanlarda ölü sayısı 39 bine yaklaştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin ortasında bulunan Nuseyrat Mülteci Kampı'na bir saldırı düzenledi. Bu saldırıda dokuz aylık hamile bir Filistinli kadın hayatını kaybetti. Kadının karnındaki bebek, doktorlar tarafından sezaryenle sağ olarak kurtarıldı. Bebek, ilk tedavisi için Gazze Şeridi'nin güneyindeki Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne sevk edildi ve şu anda yenidoğan bakım ünitesinde tedavi ediliyor.

Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Tuffah Mahallesi'ne düzenlediği bir diğer saldırıda, Ajur ailesinin evine yönelik saldırıda hayatta kalan tek kişi üç aylık bebek Esma oldu. Esma, Filistinli bir kadın tarafından kurtarılarak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'daki Kemal Advan Hastanesi'ne götürüldü. 

7 Ekim'den bu yana devam eden bombardımanlarda ölü sayısı 39 bine yaklaştı.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te işgalci güç konumunda olduğunu belirtti. Mahkeme, Filistin topraklarının tek bir bölgesel birim olduğunu vurgulayarak, İsrail'in bu topraklardaki işgalini en kısa sürede sona erdirmesi ve yeni yerleşim faaliyetlerini durdurması gerektiğine işaret etti. Ayrıca, tüm devletlerin İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini tanımamaları gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.