İsrail'in Golan harekâtı başladı! Rusya'dan kritik uyarı!

İsrail'in Gazze'deki harekâtının ardından Golan Tepeleri'nde askeri faaliyetlerini artırması, Rusya tarafından "felaket sonuçlar" doğuracağı uyarısıyla karşılandı.

İsrail, Gazze'deki Hamas'a karşı yürüttüğü harekâtın ardından, Suriye'nin kontrolündeki Golan Tepeleri'ne yönelik askeri operasyonlara başladı. Bu gelişmeler, Rusya'nın dikkatini çekti ve Kremlin, Suriye'deki herhangi bir askeri operasyonun "felaket sonuçları" doğuracağı konusunda uyardı.

SURİYE'DEKİ DURUM VE ASTANA TOPLANTISI

Rusya, Suriye konusundaki gerilimi azaltmak için Kazakistan'da yeni bir Astana toplantısı düzenleme hazırlıklarına başladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, bu toplantının Suriye meseleleri üzerinde uluslararası iş birliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.

İSRAİL'İN GOLAN PLANLARI

İsrail, Golan Tepeleri'nde güvenlik kuşağı oluşturma stratejisi çerçevesinde saldırılarını artırmayı hedefliyor. Son gelişmeler, Rus kuvvetlerinin bölgedeki etkisinin azalması ve Suriye rejimine yönelik tehditlerin artmasıyla birlikte, bölgedeki gerilimi daha da yükseltiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.