İsrail'in gözü Türkiye topraklarında mı: Çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı

Areda Survey'in son anketine göre, Türk halkının %89,4'ü İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğuna inanıyor. Bu oran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından artış gösterdi. Daha önceki araştırmada ise bu oran %81,6 olarak kaydedilmişti.

Areda Survey araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, Türk halkının %89,4'ü İsrail’in Türkiye topraklarına yönelik bir niyeti olduğunu düşünüyor.

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesiyle birlikte bölgesel savaş ve 3. Dünya Savaşı senaryoları gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır" ifadelerini kullandı. Areda Survey, Erdoğan'ın İsrail ile ilgili açıklamaları hakkında kamuoyunun görüşlerini ölçmek amacıyla bir anket gerçekleştirdi.

İran’ın Tel Aviv'e düzenlediği balistik füze saldırısının ardından Türkiye genelinde 1.100 kişiyle yapılan araştırmada katılımcılara, "İsrail'in gözü Türkiye topraklarında mı?" sorusu soruldu. Sonuçlar, Türk halkının %89,4'ünün İsrail’in Türkiye'ye yönelik bir göz diktiğine inandığını gösteriyor. Yüzde 10,6'lık kesim ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını düşünüyor.

Areda Survey'in 2023 Aralık'ta yaptığı bir önceki araştırmada da aynı soru yöneltilmiş ve "Evet" diyenlerin oranı %81,6 olarak belirlenmişti. Bu süreçteki artış, halk arasında İsrail’in Türkiye’ye saldırma ihtimali algısının güçlendiğini ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.