İsrail'in "güvenli bölge" olarak nitelendirdiği Han Yunus'ta 129 Filistinli yaşamını yitir

Gazze'deki Filistin hükümeti, İsrail'in Han Yunus kentinde "güvenli" olarak nitelendirdiği bölgeye son üç gün içinde gerçekleştirdiği saldırılarda 129 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Han Yunus kentine son üç gün içinde düzenlediği saldırılarda 129 kişinin yaşamını yitirdiği, 416 Filistinlinin yaralandığı ve 44 kişinin kaybolduğu bildirildi. Yaralılardan 100'ünün henüz hastanelere ulaştırılmadığı da vurgulandı.

Açıklamada, İsrail saldırılarında 237 ev ve bina hasar görürken, 22 evin sakinleriyle birlikte bombalandığı belirtildi. İsrail ordusunun Han Yunus'ta Selahaddin Caddesi üzerinde hareket eden her şeyi hedef aldığı ve bu durumun yaralılara ve cansız bedenlere ulaşımı engellediği ifade edildi.

İsrail'in, zorla yerinden etme gibi birçok insanlık suçunu işlediği, bu durumun yüz binlerce hasta, hamile, çocuk, yaşlı ve özel ihtiyacı olan kişinin yaşamını tehdit ettiği ve onları ölümle karşı karşıya bıraktığı vurgulandı.

Hükümetin Medya Ofisi, uluslararası topluma ve dünya ülkelerine "bu utanç verici suçları ve katliamları derhal ve acilen durdurma" çağrısında bulundu. İsrail ordusunun daha önce "güvenli bölge" olarak nitelendirdiği kentin doğu bölgelerine yönelik yoğun saldırıları ise devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.