İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü

İsrail'in bugün erken saatlerde Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentine düzenlediği hava saldırısında 38 kişi öldü. Bu saldırıda Lübnanlı silahlı grup Hizbullah'ın beş üyesinin de olduğu belirtiliyor.

İsrail'in Suriye'nin Halep kentine düzenlediği hava saldırısında 38 kişi öldü. Aralarında Hizbullah üyelerinin de olduğu öne sürülüyor. Saldırı, bölgedeki tansiyonu yükseltti.

Bugün erken saatlerde, İsrail'in Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentine hava saldırısı düzenlediği bildirildi. İki güvenlik kaynağına göre, saldırıda Lübnanlı silahlı grup Hizbullah'ın beş üyesi de dahil olmak üzere 38 kişi öldürüldü. Suriye Savunma Bakanlığı resmi açıklamada ölü sayısını belirtmedi, ancak İsrail ve militan grupların Halep'e düzenlediği saldırılarda sivil ve askeri personelin öldürüldüğünü belirtti. Bakanlık açıklamasında, İsrail hava saldırılarının yerel saatle 01.45'te Halep kırsalındaki birçok bölgeyi hedef aldığı ifade edildi. Saldırının gerçekleştiği noktanın Türkiye sınırına mesafesi ise yaklaşık 50 kilometre olarak belirtildi. Saldırı, kamu ve özel mülklerde maddi kayıplara neden oldu ve çok sayıda sivil ile askeri personelin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açtı. Bu olay, bölgedeki güvenlik durumuyla ilgili endişeleri artırdı ve bölgedeki gerginliği daha da tırmandırabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'