İsrail'in Hava Saldırılarında 21 Filistinli Yaşamını Yitirdi!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarında 21 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistinli yetkililer, saldırıların sivillere yönelik olduğunu vurgularken, bölgede büyük bir yıkım yaşandığına dikkat çekildi. Detaylar burada...

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında en az 21 kişi yaşamını yitirdi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin farklı bölgelerinde sivilleri hedef aldı.

SIVIL ALANLAR TOPÇU ATEŞI ALTINDA

Refah kentine yapılan hava saldırısında hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi Han Yunus’taki Avrupa Hastanesi’ne ulaştırıldı. WAFA, İsrail helikopterlerinin topçu ateşi eşliğinde Refah’taki sivil alanları vurduğunu bildirdi. Han Yunus’ta ise bazı binalar bombalandı, Cibaliya bölgesinde insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan saldırılarda bir kişi yaşamını yitirdi, yaralılar olduğu kaydedildi.

İHA'LARLA SIVILLER HEDEF ALINDI

Gazze kentinin eş-Şucaiyye ve Zeytun mahallelerinde İsrail ordusunun İHA'larla düzenlediği saldırılarda iki Filistinli yaşamını yitirdi. Gazze’nin kuzeyinde de siviller doğrudan hedef alındı.

42 BIN 126 FILISTINLI HAYATINI KAYBETTI

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında, yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 126 Filistinli hayatını kaybetti. 98 bini aşkın kişinin yaralandığı, enkaz altında halen binlerce kişinin bulunduğu belirtiliyor. Saldırılar, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapıyı da hedef alarak büyük yıkıma neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.