İsrail'in ikinci Eurovision şarkısı da reddedildi

Tel Aviv yönetiminin Eurovision için sunduğu ikinci şarkının da İsrail ile Gazze arasındaki savaşa değindiği ve siyasi mesaj içerdiği gerekçesiyle reddedildiği açıklandı, böylelikle "Eurovision'dan men edilmesi" tartışmaları devam etti.

İsrail'in Gazze'de binlerce sivili öldürmesi üzerine Eurovision Şarkı Yarışması'ndan men edilmesi çağrılarına rağmen, organizasyon komitesi İsrail'in yarışmaya katılmasına izin vermişti. Ancak İsrail'in Eurovision'a gönderdiği ikinci şarkının Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedildiği bildirildi.

İsrail basınına göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırılan haberlere göre, İsrail'in Eurovision'a gönderdiği "Dance Forever" adlı şarkısının, önceki şarkısı "October Rain" gibi İsrail-Filistin arasındaki 7 Ekim olaylarına atıfta bulunması ve siyasi içerik taşıması nedeniyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedildiği belirtiliyor.

İsrail'in Avrupa Yayın Birliği ile hala bir çözüm arayışında olduğu haberlerine göre, konuyla ilgilenen yetkililerin umutsuz oldukları ifade edildi.

Fransız, İsveç, İspanyol, İrlandalı ve İzlandalı siyasetçilerin ve sanatçıların da aralarında bulunduğu birçok kişi, İsrail'in yarışmadan men edilmesi çağrısında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

İzleyiciler, Netflix'in en müstehcen dizisi olarak nitelendirilen yapım karşısında şaşkın!
77. Cannes Film Festivali'nde beyazperde sektörü çalışanları eylemi!
Tharsa Antik Kent'te Keşfedilen Mezar: Tarih ve Ritüeller Arasında Bir İz
Bakanlık'tan tarih tutkunlarına müjde: Efsane indirimlerle kültürel bir yolculuk sizi bekliyor
Cem Adrian Zonguldak’ta unutulmaz bir konser verdi!