İsrail’in İran’a Yönelik Saldırı Planı Onaylandı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran’a yönelik saldırı planlarını onayladı. Saldırının ne zaman gerçekleştirileceği konusunda nihai karar henüz verilmedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran’a yönelik saldırı planlarını onayladı. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan bilgi, Tel Aviv yönetiminin bu önemli kararı aldığını ortaya koydu. Ancak, saldırının ne zaman gerçekleştirileceği konusunda nihai kararın hala beklenmekte olduğu belirtildi.

SALDIRI PLANI İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

İsrail ordusu, saldırının zamanlamasına dair herhangi bir kesin bilgi vermedi. Ordu radyosuna konuşan bir yetkili, ABD istihbarat belgelerinin sızdırılması sonrasında Tel Aviv’in saldırıyı ertelemek zorunda kaldığı yönündeki haberleri yalanladı. Yetkili, "Uygun zamanı biz seçeceğiz" diyerek, İsrail’in saldırı planları üzerinde hâlâ kontrolü elinde tuttuğunu ifade etti.

İRAN’LA GİDEREK ARTAN GERİLİM

İran, 1 Ekim'de İsrail’e füze saldırısında bulunmuştu ve bu saldırı Tel Aviv yönetimi tarafından sert bir karşılık bulacağının sinyallerini vermişti. Kanal 13 televizyonunda çıkan haberlere göre, ABD, Tel Aviv yönetiminden İran’a karşı yapacağı saldırıyı "yumuşatmasını" istemişti. Bu iddialara İsrail yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

ABD’DEN İKAZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv'de yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’a vereceği yanıtın "gerginliği artırmaması" gerektiği uyarısında bulundu. Bu durum, bölgedeki gerilimin daha da tırmanma potansiyelini gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.