İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıların sonuçları giderek daha da ağırlaşıyor

İsrail, son 24 saat içerisinde Lübnan'ın farklı bölgelerine hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda 46 kişinin yaşamını yitirdiği, 85 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail'in son 24 saat içinde Lübnan'ın çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği hava saldırılarında 46 kişi hayatını kaybederken, 85 kişi de yaralandı.

İsrail'in son 24 saat içinde Lübnan'a gerçekleştirdiği hava saldırılarında 46 kişinin yaşamını yitirdiği, 85 kişinin de yaralandığı bildirildi. 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan'a yönelik İsrail saldırılarında ölü sayısı 1,928'e, yaralı sayısı ise 9,290'a ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde meydana gelen can kayıplarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi'nden alınan bilgilere göre, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında en fazla can kaybı Baalbek-Hermel, Nabatieh, Güney Lübnan ve Bekaa bölgelerinde yaşandı. 

Lübnan hükümetine bağlı Afet Risk Yönetim Merkezi, 8 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu meydana gelen kayıplara ilişkin güncel verileri de açıkladı. Yaklaşık bir yıllık süreçte Lübnan'a yönelik saldırılarda 1,928 kişinin öldüğü, 9,290 kişinin yaralandığı ve 1.2 milyon kişinin yerinden edildiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.