İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları sonrası Beyrut'ta patlamalar!

İsrail'in yoğun bombardımanları sonrası Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta iki patlama meydana geldi. 8 Ekim'den bu yana 2 bin 141 kişi yaşamını yitirdi. Haberin detayları...

İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezinde 2 patlama meydana geldi. Patlamaların ardından bölgeden yükselen dumanlar, kentin üzerinde kara bulutlar oluşturdu. Bu gelişme, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile sürdürdüğü çatışmaların bir parçası olarak kaydedildi.

İSRAİL'İN HAVA SALDIRILARI VE CAN KAYIPLARI

İsrail ordusu, 23 Eylül 2023'te Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlemişti. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirilen saldırılarda toplam 2 bin 141 kişi yaşamını yitirdi; bu rakam arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor. Bu süre zarfında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da 27 Eylül'de düzenlenen bir hava saldırısında öldüğü belirtiliyor.

HİZBULLAH'IN YANITI VE İSRAİL HEDEFLERİ

Hizbullah, İsrail'in saldırılarına karşılık olarak roket ve füzelerle misilleme yapmaya devam ediyor. Ancak İsrail tarafında bu saldırılarda, çoğunlukla ordu üslerine yönelik olmak üzere, büyük bir hasar rapor edilmediği bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.