İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 356'ya çıktı

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sabah saatlerinden bu yana aralıksız devam ediyor. Son verilere göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 356'ya, yaralı sayısının ise 1.246'ya yükseldiğini duyurdu.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sabah saatlerinden bu yana aralıksız devam ediyor. Son verilere göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 356'ya, yaralı sayısının ise 1.246'ya yükseldiğini duyurdu. Saldırılar sonucu can kayıpları artarken, yaralıların bir kısmının durumunun ciddi olduğu bildiriliyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, İsrail Hava Kuvvetleri'nin gün boyunca Lübnan'da yaklaşık 1.300 hedefi vurduğunu açıkladı. Hagari, hedef alınan bölgelerin büyük oranda silahların depolandığı evler olduğunu öne sürerek, operasyonların devam ettiğini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde daha zorlu bir süreçle karşı karşıya kalınacağını ve İsrail'in tüm cephelerde savunma ve saldırı faaliyetlerine odaklandığını ifade etti.

Bu saldırıların yanı sıra, akşam saatlerinde Lübnan'dan İsrail'in kuzeyinde yer alan Hayfa kentine yönelik 5 roket atışı gerçekleştirildi. İsrail Savunma Kuvvetleri, roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini, bazılarının ise yerleşim alanları dışında boş arazilere düştüğünü belirtti. Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma meydana gelmedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.