İsrail'in Mevasi el-Karara Saldırısı: Binlerce Filistinli Hedef Alındı

İsrail tankları ve askeri araçları, Filistin'in Han Yunus ve Deyr el-Belah kentleri arasındaki Mevasi el-Karara bölgesine saldırdı. Binlerce yerinden edilmiş Filistinli çadırlarla dolu bölge, şiddetli bombardımana maruz kaldı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

İsrail'in son saldırısı, Filistin'in Han Yunus ve Deyr el-Belah kentleri arasındaki Mevasi el-Karara bölgesine yoğun bombardımanla geldi, binlerce yerinden edilmiş Filistinliyi hedef aldı.

İsrail tankları ve askeri araçları, Filistin'in Han Yunus ve Deyr el-Belah kentleri arasındaki Mevasi el-Karara bölgesine ilerledi. Bu bölge, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı çadırlarla doluydu ve İsrail ordusu ateş açarak bölgeyi hedef aldı. Can kaybıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, saldırı sonucunda yüzlerce Filistinli Deyr el-Belah veya Refah kentine doğru yeniden kaçtı.

İsrail askeri buldozerleri, yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını ve binalarını yıkarak bölgede tahribata yol açtı. Mevasi el-Karara, İsrail'in güvenli olduğunu iddia ettiği ve Filistinlileri sığınmaya yönlendirdiği bir bölge olmasına rağmen, son iki ay boyunca neredeyse her gün saldırılara maruz kaldı.

7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda en az 14 bin çocuk ve 9 bin 220 kadın dahil olmak üzere 32 bin 70 Filistinlinin öldüğü, 74 bin 298 kişinin yaralandığı bildirildi. Binlerce ölünün enkaz altında olduğu ve hastane ile eğitim kurumlarının da hedef alındığı belirtilirken, sivil altyapı da ciddi şekilde zarar görmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

IDF, Refah'ta Genişletilmiş İnsani Bölge İçin Tahliye Emri Verdi
Hizbullah'ın İsrail Askeri Bölgesine Saldırısı: Gerilim Yükseliyor
Kate Hudson, Howard Stern'in Programında Ruhani Deneyimlerini Paylaştı
Rusya, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a girdi ve kontrolü altı bölgede sağladı
Avustralya, BM'de Filistin Devletini Tanıyan Tasarıyı Destekledi: Barış İçin Yeni Bir Adım