İsrail'in misilleme iddialarına yanıt geldi: Daha kuvvetli karşılık veririz

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefon görüşmesinde bölgedeki durumu ele aldı. Abdullahiyan, İsrail'in potansiyel bir saldırısına karşı daha güçlü ve geniş kapsamlı bir yanıt vereceklerini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in olası bir saldırısına hızlı, güçlü ve kapsamlı bir yanıt vereceklerini belirtti.

Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı'na, İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırının meşru müdafaa kapsamında gerçekleştirildiğini ve İsrail'in yıkıcı politikalarının bölgedeki krizlerin temel nedeni olduğunu aktardı. Ayrıca, İngiltere'nin İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarına verdiği desteği eleştirdi.

'ENDİŞE VERİCİ'

Tel Aviv'in İran'a olası bir saldırısına ilişkin olarak Abdullahiyan, İran'ın bölgede gerilimi artırmak istemediğini ancak İsrail'in bir saldırıya girişmesi halinde tepkilerinin hızlı, güçlü ve kapsamlı olacağını vurguladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron ise İran'ın İsrail'e askeri saldırısının endişe verici olduğunu ifade ederek, İsrail'den karşılık vermemesini ve benzer olayların tekrarlanmamasını istediklerini belirtti.

Özetle, İran ve İsrail arasındaki gerilim devam ederken, İran'ın olası bir İsrail saldırısına sert bir yanıt verme taahhüdü verdiği ve İngiltere'nin de bu durumdan endişe duyduğu ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması