İsrail'in Nebatiye'ye düzenlediği saldırıda belediye başkanı öldü!

İsrail, Lübnan'ın Nebatiye kentinde belediye binasını hedef alarak saldırılarını sürdürdü. Saldırıda en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarına devam ediyor. Son olarak, İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye'de belediye binası ve Nebatiye Belediyeleri Birliği'ni hedef aldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda Belediye Başkanı Dr. Ahmed Kahil’in de aralarında bulunduğu en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, yıkıntı kaldırma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, yaptığı açıklamada, İsrail'in kasıtlı olarak belediye meclisi toplantısını hedef aldığını vurgulayarak saldırıyı kınadı. Mikati, "Dünyanın tüm ülkeleri Lübnan halkına yönelik bir saldırıyı caydıramıyorsa, BM Güvenlik Konseyi'ne başvurarak ateşkes talep etmenin bir faydası olur mu? Düşmanı Lübnan'a ulaşan suçlarından nasıl caydırabiliriz? Güneydeki barışı koruma güçlerini hedef almanın amacı nedir?" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu ise Nebatiye'de "Hizbullah'a ait çok sayıda altyapı hedefini vurduğunu" ve yer altı altyapısını yok ettiğini belirtti. Açıklamada, "Bugün savaş uçakları, Kuzey Komutanlığı ile iş birliği yaparak Hizbullah'ın Nebatiye bölgesindeki birçok terör hedefine saldırdı. Hedefler arasında, Hizbullah'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak yerleştirdiği askeri binalar, karargahlar ve mühimmat depoları yer alıyor" denildi.

Lüban Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi, İsrail saldırılarının başlangıcından bu yana 2 bin 350 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 10 bin 906 kişinin yaralandığını açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.