İsrail'in Refah Saldırısında ABD Mühimmatı Kullanıldı: CNN Raporu

İsrail'in Refah kentindeki çadır kampına düzenlediği saldırıda ABD yapımı mühimmat kullanıldı. CNN'in raporuna göre, 45 kişinin öldüğü saldırıda GBU-39 bombası bulundu. İsrail ordusu, kayıpların çadırlara yayılan yangından kaynaklandığını iddia ediyor.

İsrail'in Refah kentindeki Tal as-Sultan çadır kampına düzenlediği saldırıda, ABD yapımı mühimmat kullanıldığı belirlendi. CNN'in raporuna göre, saldırıda 45 kişi öldü. İsrail ordusu, kayıpların çadırlara yayılan yangından kaynaklandığını iddia ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın daha önce "İsrail Refah'a girerse silah yardımını durdurabiliriz" açıklamasında bulunmasından kısa bir süre sonra İsrail ordusu, Refah kentindeki Tal as-Sultan çadır kampına saldırı düzenledi.

ABD merkezli CNN, aralarında kadınlar ve çocukların olduğu ve 45 kişinin öldüğü Refah saldırısını incelediği bir rapor yayımladı.

CNN'in olay yerinden elde ettiği görüntülerin analizine dayandırdığı raporuna göre, saldırıda ABD yapımı mühimmat kullanıldı.

Raporda, "ABD yapımı GBU-39 küçük çaplı bombanın" kuyruğunun görüldüğü belirtiliyor ve bu bulgunun dört patlayıcı silah uzmanı tarafından doğrulandığı ifade ediliyor.

Ayrıca, CNN, mühimmat kalıntıları üzerinde görülen seri numaralarının Kaliforniya merkezli bir GBU-39 parçaları üreticisiyle eşleştiğini de ekledi.

İsrail ordusu, bölgedeki kayıpların çadırlara yayılan yangın sebebiyle gerçekleştiğini iddia etti, ancak saldırıyı sürdüren ABD yapımı mühimmatın bulunması, bu iddiayı sorgulatıyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.