İsrail'in Siber Saldırısı Türkiye'yi Ayağa Kaldırdı: ASELSAN'dan Acil Güvenlik Hamlesi!

Türkiye, İsrail’in Hizbullah’a yönelik siber saldırısı sonrası, iletişim cihazlarına yönelik güvenlik tedbirlerini artırıyor. ASELSAN’ın yeni ürünü güvenli iletişim sunarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusal savunma teknolojilerine yapılan yatırımların önemini vurguladı.

Alman Bild gazetesinin haberine göre, İsrail’in istihbarat servisi Mossad’ın geçtiğimiz hafta Hizbullah’ın çağrı cihazları ve telsizlerine yönelik gerçekleştirdiği siber saldırı, tüm dünyada şaşkınlık yarattı. Mossad’ın, uzaktan patlattığı bu cihazlarla uluslararası tedarik zincirlerini sabote ettiği iddia edilirken, saldırının etkileri Türkiye’yi de tedirgin etti. Özellikle Türkiye’de, İsrail'in bu tarz saldırıları kendi çağrı cihazlarına karşı gerçekleştirmiş olabileceği endişesiyle güvenlik önlemleri artırıldı.

Türkiye’nin savunma sanayi devi ASELSAN, bu gelişmelerin ardından "Aselsan Hybra 3810" adlı yeni iletişim cihazının tanıtımını hızlandırdı. Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu cihazın, önemli görevlerde güvenli iletişim sağlamayı amaçladığı belirtildi. Ancak sosyal medya kullanıcıları arasında cihazın bazı kesimler tarafından pek beğenilmediği de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu saldırıların ardından ulusal savunma teknolojilerine yapılan yatırımların önemine bir kez daha dikkat çekti. Erdoğan, "Lübnan’a yapılan siber terör saldırıları, savunma teknolojilerine yönelik yerli yatırımların ne kadar elzem olduğunu gösterdi" şeklinde bir açıklama yaptı. Haberde ayrıca Erdoğan’ın savunma sanayisine yaptığı büyük yatırımların altı çizilirken, Baykar şirketinin kazandığı başarılar ve Selçuk Bayraktar’ın bu süreçteki rolüne vurgu yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.