İsrail'in Şifa Hastanesi'ne baskınında 20 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 164 gündür sürüyor ve bu süreçte 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne dördüncü kez baskın düzenledi. Bu hastane, yaklaşık 30 bin kişinin sığındığı bir yer olarak hizmet veriyor.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne yönelik dördüncü baskınında 20 kişiyi öldürdü ve 200 kişiyi tutukladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 164 gündür sürüyor ve bu süreçte 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne dördüncü kez baskın düzenledi. Bu hastane, yaklaşık 30 bin kişinin sığındığı bir yer olarak hizmet veriyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun baskın sırasında 20 kişiyi öldürdüğünü ve 200 kişiyi de tutukladığını belirtti. Hagari, ayrıca baskın esnasında 1 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini aktardı. Şifa Hastanesi'nde yapılan aramalarda para ve silah bulunduğunu iddia eden Hagari, bu durumu gerekçe göstererek İsrail'in hareketlerini savundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yerel saatle 02.00'de gerçekleşen baskında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilmişti. Hastane avlusunda İsrail tanklarının bulunduğu, hastanenin özel cerrahi binasına füze atıldığı ve ateş açıldığı ifade edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti