İsrail'in Son 2 Gündeki Saldırılarında 56 Filistinli Hayatını Kaybetti, 300'den Fazla Yaralı Var!

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyen Filistinlilere yönelik son iki gündeki saldırılarında 56 kişinin öldüğü, 300'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi..

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in son 48 saat içinde Gazze'deki yardım bekleyen sivillere yönelik düzenlediği saldırılar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, "İsrail işgal ordusu, son 48 saat içinde, mübarek Ramazan ayının kutsallığını açıkça ve korkunç bir şekilde ihlal ederek, yardım dağıtım merkezlerine, sivil vatandaşlara ve bu merkezlerde çalışan kişilere karşı 5 katliam ve suç işledi." ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait bir yardım dağıtım merkezini bombalayarak 5 kişinin ölümüne neden olduğu belirtilen açıklamada, "Son iki günde gerçekleştirilen bu acımasız ve insanlık dışı katliamlar sonucunda şehit sayısı 56'ya ulaşırken, 300'den fazla kişi de yaralandı. Gazze Şeridi'nde artan soykırım suçları, açlık ve kıtlık savaşından tamamen ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve İsrail işgalini sorumlu tutuyoruz." denildi.

Ölü, yaralı, kayıp ve alıkonulan 110 binden fazla insanın hayatını kaybettiği bu saldırıları durdurmak için özgür dünyanın tüm ülkelerinden İsrail'e baskı yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, kıtlığın derhal sona erdirilmesi, kara geçişlerinin açılması, yüzbinlerce tonluk yardım malzemesinin teslim edilmesi ve mübarek Ramazan ayında ulaştırılması çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusunun, bu sabah Gazze Şeridi'nin Kuveyt Kavşağı yakınında yardım bekleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında 20 kişinin öldüğü, 155'ten fazla kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

İsrail'in 29 Şubat'ta Gazze'nin güneyindeki Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucunda 118 kişinin öldüğü, 760 kişinin yaralandığı belirtildi.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 490 Filistinlinin öldüğü, 73 bin 439 kişinin yaralandığı kaydedilirken, enkaz altında hala binlerce ölü olduğu, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınarak sivil altyapının tahrip edildiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Doktorlar şaşkın: 16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi
Afganistan'daki sellerde 50 kişi yaşamını yitirdi
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bir gazeteci ve birçok kişinin hayatını kaybettiği bildirildi
Güneş yüzeyinde patlama: Şiddetli jeomanyetik fırtına bekleniyor!
ABD'den açıklama: "İsrail, Gazze’de uluslararası hukuku ihlal etti demek makul"