İsrail'in yargılanma süreci başlıyor: Duruşma bugün, Uluslararası Adalet Divanı'nda!

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin'deki politika ve uygulamaları ele alınıyor. Türkiye dahil 52 ülke ve üç uluslararası kuruluş, İsrail'in eylemlerini değerlendirecek.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında binlerce insanın yaşamını yitirdiği iddiasıyla uluslararası arenada eleştiriliyor. Dünya genelinde, saldırıların sona ermesi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çağrılar yapılmakta ve tepkiler yükselmektedir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İsrail'in Filistin'deki politika ve uygulamalarına yönelik 2022'de harekete geçmişti ve şimdi Uluslararası Adalet Divanı'nda bu konu ele alınıyor.

Türkiye dahil olmak üzere 52 ülke ve üç uluslararası kuruluş, İsrail'in eylemlerine ilişkin bulguları ve gözlemleri Uluslararası Adalet Divanı'nda değerlendirecek. Divan, açık düzenlenen duruşmalarla bir hafta boyunca 52 ülkenin ve üç uluslararası kuruluşun sözlü beyanlarını dinleyecek. Türkiye, 26 Şubat'ta Divan'da görüşlerini sunacak.

Lahey Barış Sarayı'nda gerçekleşecek olan duruşmalar canlı yayımlanacak ve Divan, duruşmaların ardından bağlayıcı olmayan bir danışma görüşü açıklayacak. Hatırlanacağı üzere, 2004'te Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Filistin'deki inşaat faaliyetleriyle ilgili uluslararası hukuku ihlal ettiği sonucuna varmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gerginlik Tırmanıyor: Rusya'dan Batı'ya Savaş Mesajı
Microsoft, Fransa'ya Yapay Zeka ve Bulut Bilişimde Dev Yatırım Yapacak
Ermenistan'da Paşinyan Protestoları: 88 Gözaltı, Sınır Kararı Tartışması Sürüyor
Duke Üniversitesi'nde Jerry Seinfeld Protestosu: Filistin'e Destek Tepkisi
ABD, Çinli Şirketlere Yaptırım Uyguladı: İlişkilerde Gerginlik Artıyor