İsrail'in yeni planı ortaya çıktı. Hedeflerinde yüz binlerce masum var

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim 2023 itibariyle katliama dönüştü. İsrail, Gazze'de dehşet saçmaya devam ediyor. Tel Aviv yönetimi yüz binlerce Filistinlinin sığındığı Refah'a saldırı hazırlığında... İsrail'in bölgeye saldırılarının 6 ila 8 hafta aras?

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik kara harekatı planlarını devam ettiriyor. İki İsrailli yetkili ve iki bölge yetkilisine göre, İsrail, Gazze'de altı ila sekiz hafta daha sürecek tam kapsamlı askeri operasyonlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, bu süre zarfında Hamas'ın kalan imkanlarına ciddi zarar verebileceklerini ve daha az yoğunlukta hava saldırıları ve özel operasyonlara odaklanabileceklerini belirtti.

Gazze'deki durumu değerlendiren eski bir istihbarat yetkilisi Avi Melamed, İsrail'in Refah'a kara harekatı düzenleme konusundaki kararlılığını vurguladı. Melamed'e göre, Refah, Hamas'ın kontrolündeki son kale ve İsrail'in hedeflerine ulaşması için etkisiz hâle getirilmesi gereken önemli bir nokta. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Refah'ta Hamas militanlarını ve komuta merkezlerini hedefleyen operasyonlar planladığını belirtti. Ancak sivil kayıplarını önlemek için önlemler alacaklarını da vurguladı.

"HAMAS AYAKTA VE YAŞIYOR"


Adının açıklanmasını istemeyen Hamas yetkilisi, Hamas'ın Gazze'de savaşmaya devam edebileceğini ve Refah kenti ile Gazze'nin merkezinde uzun bir savaşa hazırlıklı olduklarını söyledi ve şunu ekledi:

"Netanyahu'nun seçenekleri zor, bizimkiler de öyle. Gazze'yi işgal edebilir ama Hamas hâlâ ayakta ve savaşıyor. Hamas'ın liderlerini öldürme ya da Hamas'ı yok etme hedeflerine ulaşamadı."

"REFAH'TA BOŞ YER KALMADI"


İsrail, Hamas militanlarının 7 Ekim 2023'te ülkeye eş zamanlı saldırılar düzenleyerek 1,200 İsrailliyi öldürmeleri ve 253 kişiyi rehin almalarının ardından Gazze'de harekât başlatmıştı. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 28,000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in saldırılarıyla Gazze'nin büyük kısmı enkaz haline geldi. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde çatışmalar devam ederken, İsrail'in Hamas savaşçılarından arındırdığını iddia ettiği kuzey bölgelerde de ara sıra çatışmalar yaşanıyor. Gazze'de yaşayan 2,3 milyon kişinin yüzde 85'inden fazlası evsiz kaldı. Gazze'de evsiz kalanların çoğu, savaş öncesi nüfusu yaklaşık 300 bin olan Refah kentine sığındı. Gazze'deki savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Refah'a sığınan 55 yaşındaki Emad Joudat, "Refah'ta boş yer yok, bir buçuk milyondan fazla insan var. Dünya bunu biliyor mu? Tanklar girerse katliam yaşanacak" dedi. Refah'ta yiyecek ya da suyu olmayan bir çadır kentte yaşayan beş çocuk babası olan Joudat, "Büyük ailemin sorumluluğu benim üzerimde. Kendimi çaresiz hissediyorum çünkü İsrail bu bölgeye saldırı başlatırsa ailemle birlikte nereye gideceğimi bilmiyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinli Çocuklar, İsrail Saldırılarına Karşı Eğitim Haklarını Savunuyor
Rio Grande do Sul Sel Felaketi: 116 Ölü, Kurtarılan At ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
IDF, Refah'ta Genişletilmiş İnsani Bölge İçin Tahliye Emri Verdi
Hizbullah'ın İsrail Askeri Bölgesine Saldırısı: Gerilim Yükseliyor
Kate Hudson, Howard Stern'in Programında Ruhani Deneyimlerini Paylaştı