İsrailli bakandan skandal açıklama! Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etmek istiyor!

İsrail İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'da Yahudilere ibadet izni veren mevcut politikanın savunucusu olduğunu açıkladı ve bir sinagog inşa edilmesini önerdi.

İsrail Ordu Radyosu'na verdiği röportajda, İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesine izin verdiğini iddia etti. Ben-Gvir, "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna olumlu cevap vererek, bu öneriyi desteklediğini belirtti. Bu açıklama, İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından reddedildi; ofis, Mescid-i Aksa'daki statükonun değişmediğini vurguladı. İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Ben-Gvir’in açıklamalarına tepki göstererek, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya Ben-Gvir’in aşırı sağcı görüşlerinin uyarılması gerektiğini söyledi. Arbel, Ben-Gvir’in bu tür açıklamalarının bölgede şiddete yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Ben-Gvir, Filistin karşıtı tutumlarıyla bilinen ve düzenli olarak Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen bir figürdür. Son olarak 13 Ağustos'ta Harem-i Şerif'e baskın düzenleyerek, buradaki idare ve egemenlik hakkında büyük gelişmeler yaşandığını ifade etti. Ben-Gvir, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmeleri gerektiğini ve bu politikayı desteklediğini yineledi. Bu açıklamalar, hem uluslararası hem de yerel düzeyde büyük tartışmalara yol açmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.