İsrailli bakandan yasa dışı yerleşim itirafı geldi!

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich, itirafları ile sosyal medya gündemine bomba gibi düştü! Gazze’de yasa dışı yerleşim yerleri kurma mesajı verdi. Son dakika gelişmesi! Açıkladı ve ekledi! İşte o detay..

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich konuşmasında Gazze'nin merkezindeki eski yasa dışı yerleşimlere dikkat çekti. Smotrich, Gazze Şeridi'nde kaçak yerleşim birimleri yaratmanın zamanının geldiğini belirterek, "Kfar Darom'da (Gazze Şeridi'ndeki eski kaçak yerleşim yeri) sizin için yeni bir yer planlayacağım." 

SMOTRİCH AÇIKLADI! 

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik uzun vadeli planlarına da değinen Smotrich, "Savaşçılarımız Gazze Şeridi'ni fethediyor. Açıkçası yerleşimin olmadığı yerde güvenlik de olmaz." dedi. Smotrich, 7 Ekim saldırılarından bu yana defalarca Gazze'de yasa dışı Yahudi yerleşimleri kurulması yönünde çağrıda bulundu.

İsrail, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda işgal ettiği Gazze Şeridi'nden 2005'te çekildi. Hamas, Filistin seçimlerini kazanıp Gazze'de iktidara gelince İsrail, 2006'da Gazze Şeridi'ni ilhak etti.

Orada İşgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin İsrail yerleşimi, doğuda ise Kudüs'te yaklaşık 230 bin İsrail yerleşimi bulunuyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu yerleşim birimleri yasa dışı sayılıyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.