İsrailli Esirlerin Netanyahu'ya Uyarısı: "Kurtarılacak Esir Kalmayacak"

İsrail ve Hamas arasındaki gerginlikte ateşkes ve esir takası müzakereleri sürerken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun saldırılara devam edeceği mesajına esirlerden tepki geldi. Esirler yaşadıkları duyguları ifade ederken "nefes alıyor olabilirim ama ruhum öldü" ifadelerini kullandı

İsrail ve Hamas arasındaki müzakerelerde ateşkes ve karşılıklı esir takası konusu gündemdeyken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun saldırıların devam edeceği mesajı vermesi üzerine Gazze'den serbest bırakılan İsrailli esirlerin tepkisi dikkat çekti.

İSRAİLLİ ESİRLERİN UYARISI: "KURTARILACAK ESİR KALMAYACAK"

Serbest bırakılan İsrailli esirler, Başbakan Netanyahu'ya seslenerek, saldırıların devam etmesi halinde kurtarılacak esir kalmayacağı uyarısında bulundu. Adina Moshe ve diğer esirler, Netanyahu'nun bu konuda gereken adımları atması gerektiğini vurguladı.

Adina Moshe gözyaşları içinde Netanyahu'ya seslendi. "Size yeniden sesleniyorum Sayın Netanyahu, her şey sizin elinizde, bunu yapabilecek olan sizsiniz ve korkarım, eğer bu yolda devam ederseniz, artık kurtarılacak esir kalmayacak." dedi.

ESİR TAKASININ ÖNEMİ VE İSRAİL'İN DURUMU

İsrailli esirlerden Aloni Cunio, esirlerin geri getirilmemesinin İsrail'i olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Aynı şekilde, 16 yaşındaki İsrailli esir Sahar Calderon da babasının hala Gazze'de esir tutulduğunu ve her şeyi yapabileceğini belirtti.

Serbest bırakılan esirlerden biri olan Cunio, esirleri geri getirememenin bedelinin ağır olacağını belirtti. "Ancak bunu (esirlerin geri getirilmesi) yapmazsak, bu İsrail'i sonsuza kadar lekeleyecektir." ifadesini kullandı. 

Sahar Calderon ise duygularını ifade ederken "Yaşıyor ve nefes alıyor olabilirim ama ruhum öldürüldü." dedi.

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI VE ORDUYA VERİLEN EMİR

Başbakan Netanyahu, Hamas'ın ateşkes teklifini reddederken, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırıya hazırlanması için orduya emir verdiğini duyurdu. Hamas'ın elinde 136 İsrailli esir olduğu tahmin ediliyor.

SONUÇ VE BEKLENTİLER

Müzakerelerdeki gelişmeler ve Netanyahu'nun açıklamaları, bölgedeki gerilimi artırırken, esir takası ve ateşkesin sağlanması için taraflar arasındaki çabalar devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'nin Yaptırım Kararı: Kuzey Kore ve Rusya'dan İkişer Vatandaşa ve Üç Şirkete Yaptırım
USS Ronald Reagan Japonya Görevini Tamamlayarak Tokyo'dan Ayrıldı
Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
İsrail-Gazze Krizinde 700 Binden Fazla Filistinli Yerinden Edildi: BM İnsani Yardım Talep Ediyor
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Cohen'in Çapraz Sorgusu: Tutarsızlıklar ve Tartışmalar