İsrailliler, Esir Takası ve Yeni Seçim İçin 80'den Fazla Alanda Gösteri Düzenledi

İsrail'de, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması talepleriyle geniş çaplı protestolar düzenlendi. Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs'te yapılan gösterilerde, Başbakan Netanyahu'nun istifası ve yeni seçim çağrısı yapıldı. Yaklaşık 80 protesto alanı aktif durumda.

İsrail'de, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması talepleriyle büyük çaplı gösteriler yapıldı. Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs'te düzenlenen protestolarda, Başbakan Netanyahu'nun istifası ve yeni seçim çağrıları öne çıktı. Ülke genelinde yaklaşık 80 protesto alanı aktif durumda.

İsrail'de, Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası anlaşması ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun hükümetinin istifası talepleriyle büyük çaplı gösteriler düzenlendi. Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs'te gerçekleşen protestolar, esirlerin serbest bırakılması ve yeni seçimlerin yapılması çağrılarıyla dikkat çekti. 

Gösteriler, esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili belirsizliklerin artması ve ailelerin yakınlarının geri getirilmesi talepleriyle yoğunlaştı. Protestocular, Tel Aviv'deki Demokrasi Meydanı'ndaki bir kavşağı kapatarak, Kaplan kavşağında rehineler için bir anlaşma yapılması ve seçim tarihinin belirlenmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Menachem Begin Caddesi'nde ateş yakarak, Savunma Bakanlığı kompleksinin kapısına yöneldiler. İsrail medyası, ülke genelinde yaklaşık 80 protesto alanının aktif olduğunu bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.