İsrailliler sokaklarda Gazze'deki esirlerin getirilmesini ve hükümetinin istifasını istiyor

Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde binlerce İsrailli, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması talebiyle, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken genel seçim çağrısıyla bir gösteri düzenledi. Sahneye eski siyasetçiler ve esir yakınları çıkarak konuşmalar yaptılar.

Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde binlerce İsrailli, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması talebiyle, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken genel seçim çağrısıyla bir gösteri düzenledi. Sahneye eski siyasetçiler ve esir yakınları çıkarak konuşmalar yaptılar. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve hükümet üyelerini eleştiren pankartlar, posterler ve dövizler taşıdılar.

İsrail polisi, Kaplan Caddesi'nin bulunduğu meydanda göstericilerin yolu kapatmaması için çok sayıda birlik ve demir bariyerlerle konuşlandırıldı.

Göstericiler, sık sık Başbakan Netanyahu'ya hitaben, "Sen baştasın, sen suçlusun" ve "Seçimler hemen" sloganları attılar.

Bazı göstericiler, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı protestolarda simge haline gelen Kaplan Caddesi'ndeki meydana doğru yürümek istedi.

İsrail polisi, protestocuları engellemeye çalışırken güç kullanmak zorunda kaldı ve taraflar arasında arbede yaşandı. Meşaleler taşıyan bir grup gösterici, polis engelini aşarak Tel Aviv'deki caddelerde yürümeye başladı. Göstericiler, kentteki bazı yolları trafiğe kapattı.

İsrail polisi, en az üç göstericiyi gözaltına aldı.

Ayrıca, Birüssebi (Berşeva), Hayfa gibi diğer kentlerde de hükümet karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

İsrailli esirlerin yakınları ve destekleyen yüzlerce kişi, Batı Kudüs'te İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un konutu yakınında toplandı. Göstericiler, hükümetten bir an önce Gazze'de ateşkes ve taraflar arasında karşılıklı esir takası anlaşması talep etti.

Netanyahu'nun kişisel konutunun önünde bulunan Kayseriye'de de binlerce İsrailli, protesto gösterisine katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kate Hudson, Howard Stern'in Programında Ruhani Deneyimlerini Paylaştı
Rusya, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a girdi ve kontrolü altı bölgede sağladı
Avustralya, BM'de Filistin Devletini Tanıyan Tasarıyı Destekledi: Barış İçin Yeni Bir Adım
Gazze'deki Toplu Mezarlar: BMGK Derin Endişe Duyuyor ve Soruşturma Çağrısı Yapıyor
Afganistan'da Şiddetli Yağışlar Felaketi Tetikledi: 50'den Fazla Ölü