İşsizlik verileri geriledi… İşverenlerin asgari ücret tahminleri ortaya çıktı!

Milyonlarca çalışan, asgari ücretin ne kadar olacağını merakla beklerken, işverenler Ebru Akyüz’e göre 25 bin 500 TL seviyesini öngörüyor. Hatta 2025 bütçelerini bu rakam üzerinden planlıyorlar. İşte detaylar...

Türkiye'de yaklaşık 16 milyon asgari ücretli, 2025'teki zammı merakla bekliyor. İşverenler ise yeni yılın bütçelerini belirlemek için şimdiden rakamları gözden geçiriyor.

Allservice Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akyüz, işverenlerin çalışanlarını kaybetmemek adına maaş iyileştirmeleri ve primler gibi çeşitli stratejiler geliştirdiğini belirtti. Akyüz, işsizlik oranlarının yaz aylarında düştüğünü hatırlatarak, "Asgari ücret artışında tahmin minimum 25 bin 500 seviyelerinde. İşverenler de 2025 bütçelerini bu doğrultuda planlamaya başladı. Ancak özellikle hizmet ve üretim sektöründe bu rakamlarla firmaların iş gücünü azaltmadan devam etmesi mümkün görünmüyor. 2025 yılının hem işverenler hem de işçiler için oldukça sıkıntılı geçeceği kanaatindeyim" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammına ilişkin yaptığı açıklamada, Aralık ayının başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalara başlayacağını duyurdu. Işıkhan, asgari ücretin çalışanların satın alma gücünü koruyacak seviyede belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, "Yaşam standartlarını iyileştirecek ve ekonomimizin genel istikrarına zarar vermeyecek düzeyde olmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.