İstanbul Ambarlı'da rehine krizi: Kaptan, armatörü gemi kumanyalığına kilitledi

İstanbul Ambarlı açıklarında demirleyen Palau bandıralı tanker GIUSE'de, maaş ve kumanya sorunları yüzünden kaptanın armatörü rehin aldığı bildirildi. Sahil Güvenlik ekipleri olaya müdahale ederek, kriz çözme çalışmalarına başladı.

İstanbul Ambarlı açıklarında, 2024 yılı Nisan ayından bu yana demirleme pozisyonunda bekleyen Palau bandıralı 245 metrelik tanker GIUSE'de rehine krizi yaşanıyor. Gemi Trafik'in haberine göre, kaptan, maaş ödemelerinin yapılmaması ve düzensiz kumanya nedeniyle armatörü geminin kumanyalığına kilitleyip rehin aldı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, durumu fark ettikten sonra hemen bölgeye sevk edildi. Ekipler, geminin bulunduğu alanda rehine krizini çözmek için ikna çalışmaları yürütüyor. Olayın çözümü için sahil güvenlik yetkilileri, kaptan ve mürettebat ile sürekli iletişim halinde. 

Bu kriz, denizcilik sektöründe meydana gelen ödeme ve yaşam koşullarıyla ilgili sorunların ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, olayın çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ve benzer sorunların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.