İstanbul Artık Güvenli Değil: Fatih Altaylı’dan Kadın Cinayetleri Uyarısı

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul'daki artan kadın cinayetleri ve şiddet olaylarını ele alarak, mevcut güvenlik politikalarının yetersizliğine dikkat çekti. Haberin devamı...

İstanbul, bir zamanlar nüfusuna oranla dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olarak biliniyordu. Ancak son dönemde artan kadın cinayetleri ve şiddet vakaları, şehrin güvenliğini sorgulanır hale getirdi. Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul'un bugünkü durumunu "AKP’nin 'güvenlikçi' politikaları sayesinde Mexico City’den beter hale geldi" sözleriyle tanımladı.

Altaylı, yazısında son günlerde yaşanan Semih Çelik'in, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i öldürdükten sonra intihar etmesi olayını hatırlatarak, "Sokaklarımız kadınlarımız için çıkmanın cesaret gerektirdiği kabus sahnelerine dönüştü" ifadelerini kullandı.

CEZA SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Yıllardır kadınların cesaretine hayran kaldığını belirten Altaylı, cezaevlerinde düşünce suçlularına yer açmak adına infaz sisteminin bozulduğuna dikkat çekti. Cinayetten mahkum olmuş katillerin kısa sürede tekrar toplum içine karışmasının tehlikelerine vurgu yaptı.

İKTİDARIN ÇÖZÜM ARAYIŞLARI

Son zamanlarda iktidarın, halkın sorunlarını öğrenmek için çeşitli gruplarla konuşma girişiminde bulunduğunu belirten Altaylı, bunun iki temel sorunu gündeme getirdiğini, bunların ekonomi ve adalet olduğunu ifade etti. Altaylı, "Bunu siz düzeltemezsiniz. Sebep asla çözüm olamaz. Sebebi çözüm zanneden toplumlar ise zaten varlıklarını sürdüremez" sözleriyle durumu özetledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.